HTML

Világmegváltók

Tényleg szeretnél egy jobb világban élni? Akkor hagyd abba a hazudozást, ne lopj többet és kezdj el végre dolgozni!

Friss topikok

A FOSZTOGATÁS ANATÓMIÁJA IV.

2012.09.10. 20:00 Melampo

A következő buktató.jpg

4.A következő buktató

"Ennél összetartóbb család mint a nemzetközi pénzvilág kevés van a világon és ha jól megnézzük érthető is ez a nagyon szoros összetartozás.
Hiszen egy icipici különbségtől eltekintve ezt a családot is ugyanaz tartja egyben, ami az összes többit is.
Hit, remény és szeretet. A pénz szeretete. És a hit, hogy holnap is sikerül majd valakit becsapni. És a remény, hogy még sokkal jobban mint ma!"


-Míg mi ennek a közérthető megfogalmazásával vagyunk elfoglalva és esélyünk sincs arra, hogy ezek az elvek a törvények szintjén mint szabályozók megjelenjenek, addig a pénzvilág irányítói már a következő csapdasort állítgatják az elejteni kívánt vadaknak. Ennek a munkának is a vége felé tarthatnak már.
Sajnos a pénzpiac működtetésének eddig taglalt problémái amik persze a mai napig megoldatlanok és a világ nagy részén megoldásra várnak, szerintem már régen túlhaladottak.

-A ma gondjait sokkal inkább a tömeg és piacmanipulálás nagyon kifinomult módszerei jelentik. Az, hogy pénzügyi eszközökkel mennyire tudok irányítani egy piacot, hogy a gazdaság szereplőinek mekkora mértékű a függése a pénzügyi háttértől, hogy milyen mértékben és mélységben tudom ellenőrizni és befolyásolni egy gazdaság működését kizárólag pénzpiaci módszerekkel, ma már szinte teljesen átlátható.
Sokkal súlyosabb, szinte megoldhatatlannak tűnő feladat a piaci viszonyok szinte totális manipuláltságának a megszüntetése és a befolyásoló eszközök működésének és működtetésének szabályozása.
-
Ezek a piacmanipulációs technikák sokkal veszélyesebbek, mert a torz piaci viszonyok kialakulása nem ismerhető fel olyan könnyedén, mint a pénzügyi befolyásolás esetében. Ha a piacon csak a valós, a fogyasztók élete során felmerülő reális igények kielégítése történne meg, akkor a fogyasztók jövedelmüknek csak egy részét, egy töredékét  költenék el.
Az el nem költött jövedelmet tőkeként akkumulálhatnák ami felett szabadon rendelkezhetnének. Ha ez a valós fedezettel rendelkező tőke megjelenne a tőkepiacon, ennek a hozadékai nem a hitelpénzek kamatbevételeit kisajátító kereskedelmi bankokba folynának be, hanem ezekhez a tőketulajdonosokhoz kerülnének vissza és tovább növelnék a részesedésüket a tőkepiacból. Az így akkumulálódó tőkéből létrejövő termelő kapacitás a gazdaság ezen szereplőinek függetlenségét növelné és ennek a rétegnek a kiszolgáltatottsága csökkenésével a termelődő profitból nagyobb hányad jutna. Ebből a magasabb profitból több termelőeszközt tudna működtetni, több bért tudna fizetni, jobb munkakörülményeket tudna teremteni, ezáltal a bérrabszolgaként dolgoztatott tömegek képzettebb szegmensét elszívná a multinacionális tőke elől.

-Természetes reakció, hogy a bankokban és a politikában jelen lévő tőke monopolhelyzetének megőrzése érdekében mindent megtesz ennek a szituációnak a megakadályozására. Elsősorban a médián, de minden egyéb felhasználható eszközön keresztül is a fogyasztókat számukra teljesen felesleges termékek fogyasztására próbálja ösztönözni.
Mivel a fogyasztó ugyanazzal a felesleges dologgal sokszor egymás után nem csapható be, ezért ugyanazt vagy sokszor még rosszabb terméket újként és még újabbként és nélkülözhetetlenként reklámozva vonja el az akkumulálható jövedelmeket. Hogy a beruházásait maximálisan kihasználhassa és a termelő kapacitását a lehető legtovább működtesse, minden fogyasztót megpróbál ugyanannak a terméknek a fogyasztására rákényszeríteni, függetlenül attól, hogy a termék nem csak felesleges lehet, de még valós használati értékkel rendelkező termék esetén is a lokális igények kielégítésére a legtöbb esetben teljesen alkalmatlan. Mivel megfelelő mennyiségű reklám bevetésével a fogyasztás a máshol készült termékek irányába terelhető, a helyi termelés és kereskedelem tönkretehető, a helyi gazdaságban forgó és ezért nem megcsapolható pénz így az adott területről elvonhatók és beterelhetők a már működő, hozzájuk vezető pénzcsatornákba.

-Az így okozott kár sokkal nagyobb mint amennyi a pénzügyi veszteség számokban kifejhető összege. Ezeknek a folyamatoknak a során a megtermelt felesleges termékek előállítása által okozott károk, a termelés és a szállítás során keletkező környezeti károk, a felesleges termékek megsemmisítése által okozott veszteségek valószínűleg össze sem vethetők a konkrét pénzügyi károkkal.
A legnagyobb katasztrófa pedig az, hogy az ilyen módon realizált igen költséges bevételt jó részét, esetenként 80-90%-ban a reklámokba forgatják vissza, mert már ekkora képtelen költségű reklámkampány szükséges ahhoz, hogy az egyébként teljesen felesleges terméket újra el lehessen adni,a fogyasztót újra és újra rá lehessen venni egy számára szükségtelen termék megvásárlására. Gazdaságunk jó része a marketing, a reklám, a kereskedelem egy része ma mint mókuskerék működik, mely semmit nem termel és kizárólag ara szolgál, hogy a folyamatos pénzügyi mozgást fenntartsa és egyirányúságát biztosítsa.
A gazdaságnak ebben a teljesen felesleges, inproduktív ágazatában használt és ezért a racionális beruházásoktól elvont tőke a valódi gazdaságban természetesen hiányzik. Egyes közgazdasági elemzések szerint a gazdaság működésének pillanatnyilag mintegy felét ennek a felesleges és káros szegmensnek működtetésére pazaroljuk. Kizárólag azért, mert jövedelmet elvonni csak valamilyen pénzügyi tranzakció közben lehet és így néhány piaci szereplő a dominanciáját meg tudja őrizni és a keletkező jövedelmeket apró részletekben feltűnésmentesen meg tudja kaparintani.

-Ennek a problémahalmaznak a megoldása jóval nehezebbnek tűnik és valószínűleg sokkal radikálisabb eszközöket kívánna.
A média ma még számunkra elképzelhetetlenül szigorú ellenőrzése nélkül, a nevelésnek és kultúrának minden területére kierjedő,-a pénzügyi hatalomtól védett és független-irányítása nélkül a pozitív változások ezen a téren esélytelenek.
Az a pszichológusok és marketingszakemberek körében közismert tény, hogy az emberek 5-20% hajlamos kábítószer vagy alkohol függésre illetve egyéb addikciókra, reklámokkal viszont több mint 90% tökéletesen manipulálható mutatja, hogy milyen súlyú problémával állunk szemben. A manipulatív reklámot a számok alapján ötször, hússzor olyan súlyosan kellene büntetni mint a kábítószer kereskedelmet, mert ennyivel veszélyesebb és ennyivel több kárt okoz.
Ezeknél jóval veszélyesebb és szinte felismerhetetlen, a szinte mindenkire ható virtuális világ lassú észrevehetetlen becsempészése a valóságos világunkba. A valóságos világ elemeinek óvatos egyenkénti fokozatos felcserélése a virtuális világ nyújtotta elemekkel és ennek a virtuális világnak a teljes irányíthatósága ami teljes egészében egy, a nyilvánosság számára ismeretlen, szinte nem is létező tulajdonosi réteg kezében van maga az előttünk megtestesülő rémálom.
A megvásárolt, a pénz által pórázon tartott politikusok, a tömegesen prostituálódott társadalmi elit ennek a feladatnak a megoldására, erre a szerepre teljesen alkalmatlanok.
Ezen az úton haladva amit a mi logikánk diktált, a gondolkodó ember bárhogy ódzkodik is sajnos lépésenként, lassan-lassan eljut a fasizmus doktrínájáig.

2 komment

Címkék: gazdaság hitel pénz életmód fejlődés (1) (2) fenntartható pénzrendszer devizahitel ökonómia bankrendszer környezettudatosság (8) (11) (10) fenntarható fejlődés permakultúra fenttartható fejlődés CRMPI Jerome Osentowski

A bejegyzés trackback címe:

https://melampo.blog.hu/api/trackback/id/tr574754929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kombi 2012.10.14. 16:09:19

Amit megtehetsz: csak addig tartsd bankban a pénzedet amíg összegyűlt annyi, amin termelőeszközt tudsz vásárolni
De addig se bankban tartsd, hanem inkább vásárolj rajta állampapírt.
Kölcsönt inkább takarékszövetkezeteknél vegyél fel, ha nagyon muszáj, mert akkor a kamat is az országban marad.
Ha pénz mögött nincs aranyfedezet, akkor az tényleg csak váltó, az emberek 3000-4000 ezer évig nem voltak hülyék, csak az utóbbi 40 évben váltak annyira iskolázottá, hogy belehetett már egyetemi szinten is adni, hogy nincs is szükség az aranyfedezetre.

Melampo 2012.10.14. 16:31:08

Valahogy így, ez lenne a kivezető utak egy két első kockaköve. Ha viszont szeretnénk tovább is kikövezni ezt az utat, akkor a mostaninál nagyságrenddel gyorsabb ütemben kellene haladnunk, mielőtt összeomlik körülöttünk a gazdaság.
Az arany és az ezüst ugyanolyan virtuális fizetőeszköz, mint a papírpénz. Felhasználhatósága gazdaságilag szinte alig van, értéke valójában nulla, árfolyama ugyanolyan manipulált mint a papírpénzeké.
Mint ahogyan a spanyolok már az 1500-as években megtanulták a leckét, az arany ugyanúgy nem ehető, iható mint a papírpénz. Amerikai gyarmataikról iszonyú mennyiségű aranyat hoztak Európába és ezzel sikerült az élelmiszer árakat a csillagos égig felverni és a zömében holland kereskedőket dúsgazdaggá tenni, mert egy grammal sem termett több élelmiszer Európában mint előtte így csak az árak mentek fel. Így a világ első írásban is feljegyzett, dokumentált hiperinflációját sikerült létrehozni és a saját feneketlen hülyeségüket örök mementóként a történelemben megörökíteni. Az arany felhasználhatósági értéke majdnem nulla. Pénzkén való használatát pedig egyedül nehezen hamisíthatósága indokolta a ritka előfordulása és költséges kitermelése miatt.
süti beállítások módosítása